Microdermabrasio

Elektrokozmetika

Microdermabrasio

 

                            

Aggodalomra semmi ok, a bőrcsiszolásnak csak a neve ijesztő! "A csiszolás azaz eljárás, melyek során a gyémánt természetes rejtett szépségeit legjobban érvényre juttatják." (Wikipédia) A bőrcsiszolás során pedig bőröd rejtett szépségeit hozzunk felszínre!

MIK AZOK A PEELINGEK ?

 • A peelingek (bőr radírozások) különböző típusai az orvos esztétikai és  kozmetikai kezelések szerves részét képezik, melyek során az elhalt szaruréteg eltávolítása történik.
 • Használhatjuk arcra vagy az egész testfelületre, mert hozzájárul a hatóanyagok könnyebb beviteléhez.
 • Manapság már nemcsak kémiai anyagokkal , hanem különböző gépi technikákkal is végezhetjük. Ennek két változata a microdermabrasio gyémántfejjel és hidrodermabrasio vízpermettel.

MILYEN BŐRPROBLÉMÁKRA AJÁNLOTT? 

 • túlzott faggyúmirigy működésnél, aknés, szőrtüszőgyulladásos bőrnél (amit előzőleg IPL-lel megkezeltünk, ld. ott)
 • mindenfajta hegnél (aknék utáni, műtéti-baleseti égési hegek)
 • tág pórusú bőrnél
 • vastag, keratinos bőrnél
 • rossz vérkeringésű, fakó bőrnél
 • terhességi csíkok (striák) kezelése
 • finom ráncok eltüntetése
 • korai ráncképződésre hajlamos, ernyedt arckontúros bőrnél
 • túlzottan pigmentált bőrnél, valamint öregségi foltok halványítására
 • bőrregeneráció aktivizálása
 • a bőr megnyitása a hatóanyagok jobb bevitele érdekében
 • bőrfiatalítás, tehát mindenkinek, aki sokáig fiatalnak akar látszani
 • nemcsak arcon, hanem a teljes test bármely részén is alkalmazható
 • mindenféle bőrtípusra, minden életkorban eredményesen alkalmazható
 • mellékhatás nélküli, biztonságos kezelés
 • nemtől, kortól, és bőrtípustól függetlenül mindenkinél
 • fájdalommentes
 • nem jár seb-vagy hegképződéssel, vérzéssel
 • önállóan is alkalmazható, de más kozmetikai eljárásokkal is kombinálható, kihasználva a szinergikus hatásnövelés minden előnyét. (ld. IPL, ultrahang)

MIÉRT SZÜKSÉGES  BŐRÜNKNEK  A  MICRODERMABRASIO?

Testünket a bőrünk felszínén lévő vékony elhalt hámréteg védi meg a külső behatásokkal szemben (pl. víz, napfény, vegyi anyagok, stb.).

Ez a védelem annyira tökéletes, hogy megakadályozza a bőr számára szükséges anyagok, pl. vitaminok, hidratáló, tápláló készítmények bejutását a mélyebb rétegekbe. Ezért van, hogy hiába kenjük be magunkat  krémekkel,  a hatóanyagok nagy része ebben az elhalt, kiszáradt sejteket tartalmazó bőrfelszínben szívódik fel, és nem jut le a bőr mélyebb rétegeibe, ahol a még életképes sejtek igazán hasznosítani tudnák.
A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel. Mégpedig olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak, hámlás formájában.
Ez a "hámlási" folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában.
Arcunkat és a testünket borító bőrfelületen lévő elhalt sejtjeinket testünk folyamatosan  pótolja új sejtek létrehozása által. A mikrodermabrasios kezelés felgyorsítja ezt a folyamatot azáltal, hogy pillanatok alatt eltávolítja ezeket az elhalt sejteket,  ezáltal jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását.

Ez azt jelenti, hogy frissebbnek és egészségesebbnek tűnik a bőr, valamint ha a mikrodermabrasios kezelést több alkalommal megismétlik, a sejtek állandó megújulásának eredményeképpen csökkennek a ráncok, hízási csíkok, (stria) és hegek.

Különösen fontos ez az évek előrehaladtával, mivel ez a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, szárazabb érzetet kelt. A bőrfelszín megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, főképp a zsíros bőrtípusok velejárója, de különböző bőrbetegségek is okozhatják.

A mikrodermabrasio ennek a megvastagodott, elhalt hámrétegnek a precíz lecsiszolásával segíti a bőrt, a normális vastagságú védőréteg kialakításában, így bőrünk látványosan megfiatalodik.

A mikrodermabrasioval kezelt bőrfelületen erőteljesebbé válik a bőr saját regenerációs folyamata, a normális, belülről kifelé lejátszódó sejtmegújulási, sejtpótlási folyamatok felgyorsulnak. A szervezet az eltávolított sejteket egy belülről-kifelé irányuló folyamattal gyorsított ütemben pótolja új, ép bőrsejtekkel.

A mikrodermabrasio tehát önmagában is egy eredményes bőrmegújító kozmetikai kezelés.

MICRODERMABRASIO GYÉMÁNTFEJJEL  

A bőrcsiszolás legmodernebb formálja a gyémántfejes bőrcsiszolás. A gyémánt mikrodermabraios rendszernél nincs szükség segédanyagokra.
A hámlasztás akkor megy végbe, amikor a gyémántszemcséket tartalmazó fejet az egyenletes, szabályozott vákuum odaszívja a bőrhöz, majd a kezelőfejet az előírt irányokban mozgatva a gyémántszemcsék ledörzsölik az elhalt hámréteget. Ezt követően a  készülék az elhalt sejteket leszívja a bőr felszínéről.

A gyémántfejes bőrcsiszolás rendszeres vagy kúraszerű alkalmazásával a bőr normális életciklusa helyreáll, a fiatal bőrsejtek normális ütemben termelődnek, a bőr anyagcsere viszonyai felélénkülnek, és egy frissebb, fiatalabb bőrre tehetünk szert.

 A gyémántfejes mikrodermabrasio tehát hasznos kezelés fiatal korban, hiszen megakadályozza a zsíros, pattanásos bőrre jellemző bőrvastagodást, hegek kialakulását. Az évek előrehaladtával pedig fontos eszköz a bőr öregedésének feltartóztatásában, lassításában, a megfelelő hatóanyagok bevitelével kombinálva.

MILYEN ELŐNYHÖZ JUTUNK MÉG?

A mikrodermabrasio bőrfrissítő hatásán túl, lényegesen könnyebben tudnak bejutni a különböző hatóanyagok a mélyebb rétegekbe, mivel a felső, elhalt hámréteg nem akadályozza bejutásukat, és nem szívja fel az értékes összetevőket. Ezért az orvos- esztétikai és  kozmetikai kezelések (tű nélküli mezoterápia (elektroporáció), iontoforézis, sonoforézis, ultrahang, stb.) hatékonyságát hihetetlen mértékben fokozza, ha a kezelés előtt mikrodermabrasiot végzünk.

Az orvos-esztétikai szakma például az arckezelés területén egyedülállónak tartja a mikrodermabráziós kezelés utáni, célzott tű nélküli mezoterápiás (elektroporáció), kezeléseket. Tapasztalataik alátámasztják ezt, az eredmények magasan felülmúlják a hagyományosnak mondható kozmetikai eszközökkel végzett kezelések eredményességét,olyan rendkívül látványos és tartós eredményeket lehet elérni e két eljárás alkalmazásával.

Szalonunk a két eljárás együttes alkalmazása során kizárólag csak 100%-osan steril, orvosi tisztaságú (akár  be is injekciózható), nagyrészt testünkben is jelen lévő ampullás hatóanyagokat juttat be. Nem használunk felesleges adalékanyagokat, vagy tartósítószereket tartalmazó készítményeket.

Hányszor szükséges alkalmazni?

Annak érdekében, hogy jelentős eredményt érjünk el, mindenképpen kúrát ajánlunk. Ez körülbelül 6-10 microrodermabrasios kezelést jelent, nagyjából heti gyakorisággal ismételve a kezeléseket. A kezelések száma elsősorban az adott bőr állapotától függ. A mikrodermabrasio hatásai hosszan tartóak, de nem véglegesek. Ha egy teljes kezeléssorozat után elérjük a kívánt eredményt, rendszeres utókezelés javasolt 2-3 havonta, hogy megőrizzük azt.

Milyen esetben nem szabad alkalmazni?

 • Nyáron, mert a fokozott UV- sugárzás miatt pigmentálódhat a bőr
 • Ekcéma, és egyéb, a bőr gyulladásos, fertőző állapotai esetén
 • Lázas állapot, betegségek
 • Cukorbetegség

Rólunk mondták

"Tisztító arckezelésen voltam nálatok. A kezelés kíméletes, ugyanakkor nagyon alapos volt. Teljesen felfrissültem! :) "

B. Andrea, 34 , Szombathely

"Az O2 Balance kezelést próbáltam ki. Szimpatikus volt a kellemes környezet és a szívélyes kozmetikus, aki a kezelést végezte. A kezelés után úgy éreztem végre újra "lélgezik" a bőröm!"

K. Krisztina, 43 , Szombathely

"Virágszirom kezelésen voltam, kellemes,finom illetú relaxáló kezelés. A kezelés után arcbőröm felüdült és nagyon puha tapintású lett!"

Bné H. Veronika, 36 , Szombathely

"Az O2 Balance kezelést vettem igénybe, igazán kellemes és pihentető volt. A kezelést követően frissnek, tisztának és feltöltöttnek éreztem az arcbőrömet!"

T. Annamária, 40 , Szombathely

"Több kezelést is igénybe vettem már a Lívia szalonban: hyaluronos ráncfeltöltés, IPL végleges szőrtelenítés, O2 Balance kezelés. A hyaluron savas feltöltés valami szenzációs, az O2 Balance pedig rendkívül látványos. A klassz kezelések mellett, a személyzet is nagyon kedves, nagyon elégedett vagyok! :)"

Hné B. Erzsébet, 50 , Szombathely

"Arctisztításra foglaltam időpontot, mindennel elégedett voltam! Köszönöm."

D. Mariann, 37 , Szombathely

Itt találsz bennünket!

 • Bejelentkezés:
 • Email-címünk:
 • Nyitvatartás:
 • Címünk: