4+1 peeling módszer, avagy szabad utat a hatóanyagoknak!


 

Rendszeresen tisztítod (tonizálod) az arcod, szuper hidratálókrémet használsz, de a hatás messze elmarad a várakozásaidtól? Ennek oka elsősorban az lehet, hogy testünket a bőrünk felszínén lévő vékony elhalt hámréteg védi a külső behatásokkal szemben (pl. víz, napfény, vegyi anyagok, stb.). Ez a védelem annyira tökéletes, hogy megakadályozza a bőr számára szükséges anyagok, pl. vitaminok, hidratáló, tápláló készítmények bejutását a mélyebb rétegekbe.

A peelingek (bőr radírozások) különböző típusai az orvos esztétikai és kozmetikai kezelések szerves részét képezik, a kezelések alklamával az elhalt szaruréteg eltávolítása történik. Használhatjuk arcra vagy az egész testfelületre, mert hozzájárul a hatóanyagok könnyebb beviteléhez.

Íme a peelingek palettája:

  1. Klasszikus - Bőr radírozás

Ajánlott heti egyszer végezni, így a különböző tápláló, bőröregedés elleni és hidratáló krémek, maszkok hatóanyagai egyenes utat kapnak a bőr mélyebb rétegeibe. A túlzott használat viszont a bőr kifényesedéséhez vezethet. A bőrradír kiválasztásakor igyekezz a bőrtípusodnak megfelelő, bio összetevőket tartalmazót választani. 

Termék tipp: BIOLA / Kezelési idő: 20 perc

  1. Kémikus - Orvosi -kémiai hámlasztás

Az ókori Egyiptomban Kleopátra tejben fürdött. A Francia Forradalom idején  az udvarhölgyek érett borban fürödtek, hogy bőrüket ápolják. Ismerték a gyümölcsök és más ételek jótékony hatását a bőrükre. Ezek valójában az alfa-hidroxi savak, amelyek a bőrt egészségessé, fiatalosan ragyogóvá, puhává varázsolják. 

Termék tipp: Neostrata / Kezelési idő: 40 perc 

Manapság már nemcsak kémiai anyagokkal, hanem különböző gépi technikákkal is végezhetjük a hámlasztást.

  1. Drágaköves - bőrcsiszolás gyémántfejjel

A gyémánt tökéletességét használjuk fel a hámlasztáshoz, amely akkor megy végbe, amikor a gyémántszemcséket tartalmazó kezelőfejet az egyenletes, szabályozott vákuum odaszívja a bőrhöz, majd a fejet az előírt irányokban mozgatva a gyémántszemcsék ledörzsölik az elhalt hámréteget.


Kezelési idő: 30 perc

  1. Vizes - bőrcsiszolás vízpermettel

Arcbőröd akkor a legszebb, amikor tökéletesen tiszta. Ennél a hámlasztási eljárásnál vízsugárral végezzük el a bőr lecsiszolását, melynek hatására a bőr finomabb és egyenletesebb lesz, a hámréteg megújul. A hatóanyagok ezáltal intenzívebben jutnak be a bőrbe.
 

Kezelési idő: 30 perc

 +1 Tanácsos - Kérj tanácsot szakembertől!

Legfontosabb, a megfelelő módszer kiválasztása! Bármelyiket is választod érdemes szakemberrel konzultálni, az otthoni "másnak bevált" módszereket pedig kerüld el, hiszen számtalan tényező befolyásolhatja, hogy a Te bőröd milyen fajta peelinget igényel! A nem megfelelő kezeléstől, arcod kipirosodhat, kisebesedhet vagy ellenkezőleg, nem hámlaszt eléggé. Kérj időpontot még ma, kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre!

Konzultációs idő: 20 perc

 

Címkék:

design & CMS by Webmark