Minden életfolyamat alapja a Földön az elektromágneses energia megléte. Az a szervezet, amely megfelelő mértékben rendelkezik a szükséges energia mennyiséggel, egészséges.

A civilizált embert az oxigénhiány, a nem megfelelő táplálkozás, a helytelen életmód, valamint a kevés mozgás akadályozza a megfelelő mennyiségű energia felvételében. Ám a stressz és a környezetszennyeződés miatt szervezetünknek sokkal több energiára van szüksége, mint korábban. Tudjuk, hogy krónikus energiahiányban szenvedünk. Az energiahiány súlyos következményei a teljesítőképesség csökkenésében, a korai öregedésben és a krónikus megbetegedésekben nyilvánulnak meg.
A legújabb tudományos kutatások bebizonyították, hogy az emberi szervezet nem csupán egy mechanikai-vegyi rendszer, hanem egy önmagát szabályozó, bonyolult hálózat formájában működő energetikai rendszer, mely energetikai állapotától függő munkavégző képességgel rendelkezik.
Közismert tény, hogy az élet alapköve az emberi sejt, melyek specializálódott halmazai szöveteket, szerveket és összességében a teljes szervezetet építik fel. Szerveink és az egész szervezetünk egészsége végső soron sejtjeink energiatermelő és kommunikációs képességétől függ.

A szervezet úgy lett megalkotva, hogy amennyiben megfelelő energiával rendelkezik, akkor a betegségek és zavarok, a természetes szabályozási és öngyógyító mechanizmusok útján megszűnnek.

A betegségek és az emberi teljesítménycsökkenés minden formája alapvetően energiahiány következtében alakul ki.

Mi hát a megoldás?

Mivel az abszolút egészséges életmódhoz való visszatérés a mai kor civilizált emberének csupán illúzió, jó ideje folynak kutatások az életenergia és vitalitás kívülről való pótlására.

Az élőlények az anyagcsere optimális működése érdekében nemcsak a saját testük elektromágneses energiáját használják, hanem külső tereket is igényelnek. A Föld mágneses terének a jelentősége az életben az ember űrutazásával került előtérbe. Gravitáció nélkül az élet lehetséges, de a Föld mágneses tere nélkül nem. Ezért már hosszú ideje minden űrhajóst a világűrbeli tartózkodás közben elektromágneses térrel kezelnek. A NASA megrendelésére az USA-ban tudományos vizsgálatokat végeztek egereken. Egy mesterségesen előállított, mágneses térerő nélküli környezetben az egerek csak néhány hétig voltak életképesek. Ha kihelyezték őket időről időre a Föld mágneses terébe, akkor megfelelően tovább éltek. A mágneses tér hatására javult a vérkeringés, az oxigén parciális nyomása, az oxigéntelítettség és az oxigénhasznosítás.

E tudományos eredmények szintézise a Dr. Wolf A. Kafka professzor, a német Világűr Fiziológiai Intézet Elnöke és kutatói csoportja által megalkotott berendezés család, mely a BEMER 3000 nevet viseli. A rövidítés jelentése: Bio-Elektro-Mágneses-Energia-Reguláció, mely lassan pulzáló, alacsony intenzitású elektromágneses terek segítségével képes a megfelelő sejtanyagcseréhez szükséges -70-90 mV sejtmembrán potenciál és a vér megfelelő oxigén telítettségi szintjének beállítására a szervezetben. A biológiai hatás a belső erőhatásokra, továbbá a biológiai rendszerben található töltésekre és töltéshordozókra vezethető vissza. Ennek élettani hatásaként kívülről vagyunk képesek aktiválni a szervezetben a természetes bio-energiát, az un. ATP termelést, helyreállítva ezzel az egyensúlyából kibillent szervezet öngyógyító folyamatait.

1. BEMER elv

A BEMER elv Prof. Dr. Wolf A. Kafka professzor nevéhez kötődik.
Lényege, hogy az eddig ismert, matematikailag egyszerűen leírható mágnesmező - jelalakokkal szemben, a speciálisan erre a célra kifejlesztett BEMER-jelalakot alkalmazza, mely világszerte szabadalommal védett.

A BEMER-jelalak igazolhatóan lényegesen több frekvencia-komponenest tartalmaz, mint az eddig ismert jelalakok. Ennek köszönhető a nagyon jó terápiás eredmény, rövid terápiás idő a Földünk mágneses mezejével közel megegyező nagyságú mágneses mező mellett.

Ezért nem ellenjavallt a készülék alkalmazása pl. fémbeültetés esetén.

A mágneses indukció nagysága még az intenzív applikátor esetében sem haladja meg az Európa Parlament által folyamatos tartózkodásra megállapított 100 µT egészségügyi határértéket.

Nemzetközi szabadalom alatt álló BEMER impulzus

A maximális mágneses indukció 35 µT, összehasonlításul a földmágnesség Budapesten kb. 47-48 µT, mely az időszámítás óta kb. a felére csökkent. A BEMER jelalaknak köszönhetően a kedvező terápiás hatást egy olyan nagyságú mágneses indukcióval érjük el, melyet a természet is létrehozott Földünkön, biztosítva ezzel az élet kialakulásának és fennmaradásának egyik feltételét.

A mágneses tér nem nyelődik el, teljes egészében átjárja a kezelés során megcélzott testrészt. Míg stressz hatására a véredények szűkülnek, a mágneses mezők hasznosítása során a vérellátás fokozódik. Komputertomográfiás felvételek segítségével igazolható ez a folyamat. Mivel a mágneses erők behatolnak a testbe, a terápiával a mélyebben fekvő sejtek (csontok is) gyógyíthatók.

A BEMER készülékekben alkalmazott jogvédett és speciális BEMER impulzus ezerszer szélesebb spektrumban képes aktivizálni a test alrendszereit(specializált szövetcsoportokat, szerveket),mint más hagyományos jelformákkal működő magneto-terápiás berendezések. Ezáltal a hagyományos berendezések alkalmazástechnikájától eltérően nem szükséges a betegségeknek kifejlődnie tüneti szintig ahhoz, hogy azok kezelhetők legyenek. Ez a forradalmi BEMER impulzus nemcsak a kialakult kórképek hatékony kezelésére alkalmas, hanem a szervezet valamennyi rendszerére hatva, képes visszafordítani az állapotromlásokat,még azok tüneti szinten történő megjelenése és elhatalmasodása előtt.

Hogyan működik egy sejt?

A munkavégzéshez a sejteknek energiára van szükségük, melyet a bioszintézisből nyernek. Emellett a sejtnek az anyagcseréhez is, tehát a bioszintézisben részt vevő anyagok szállítórendszerének is energiára van szüksége. A sejt legfontosabb alkotói a sejtmembrán, a sejtmag és a mitokondriumok. Utóbbiakban nagy jelentősége van az anyagcsere folyamatokban. Míg a sejt kellő mennyiségű oxigénnel van ellátva, addig egy ún. aerob anyagcsere jön létre. A normál eset tehát az aerob((oxigénnel történő) oxidáció révén létrejövő energia ellátottság. Amikor az oxigén szállítás nem kielégítő, a sejt rövid távon képes az energia szükségletét oxigént nem igénylő(anaerob) oxidáció révén is fedezni. Az energianyerés ebben az esetben rendkívül korlátozott és tejsav keletkezik. A növekvő túlsavasodás kapcsán csökken a teljesítőképesség , extrém esetben a sejt elhal. Az oxigénhiány ördögi körbe sodorja a sejtet. Még amennyiben egy jelentősebb megerőltetés után ismét elegendő oxigénhez jut is a sejt,nehezére esne regenerálni önmagát, ha nem lenne segítségére a természet az elektromágneses kölcsönhatás révén. A terápia erre a kölcsönhatásra épül, a gyógyítás során a pulzáló elektromágneses mezők kerülnek alkalmazásra.

Ha belegondolunk, az egész eddigi modern orvostudomány arra irányult, hogy a szervezetben megjelent tünetegyütteseket diagnosztizálva tegyen lépéseket azok helyreállítására, általában gyógyszerekkel, illetve műtéti beavatkozásokkal, jellemzően a tüneti kezelések szintjén... A BEMER 3000 technika viszont a betegségek kiváltó okainak megszüntetésére képes.

A termékcsaládot az elmúlt néhány évben számos nemzetközi kiállításon díjazták feltalálói aranyéremmel és a kezdeti tudományos elmélet ma már széleskörű klinikai alkalmazási tapasztalatokon nyugvó sikeres terápia.

2. Bemer alkalmazás

Mit kínálunk Önnek?

- Egészsége megtartását, immunrendszerének erősítését.
- A betegségek megelőzését.
- A feszültség oldását.
- Gyorsabb regenerálódást, felépülést.
- Betegeknek a tünetek enyhítését, visszaadni a mozgásszabadságot és tartóssá tenni az egészséget.

A BEMER 3000 orvosi műszerekkel végzett terápiát több mint 36 országban számos orvos, természetgyógyász, sportoló, gyógytornász használja nagy megelégedettséggel, az egyszerű kezelhetősége révén pedig az otthonokba is bekerült.

A pulzáló elektromágneses BEMER mezőkkel a legkülönbözőbb felhasználási területeken lehet eredményeket elérni, önállóan illetve kiegészítő terápiaként:

- Bőrgyógyászati- és kozmetikai elváltozások

- Vérkeringési és vérellátási zavarok

- Diabetes szövődményei

- Mozgásszervi betegségek

- Reuma

- Fájdalomcsillapítás

- Anyagcserezavar

- Sebgyógyítás

- Sportteljesítmény

- Stressz csökkentés

- Egyes májbetegségek

- Fülzúgás

- Szédülés

A BEMER kezelés során néhány percen belül aktivizálódnak a test saját folyamatai, ez pedig végső soron a szervezet valamennyi funkciójának javulásához és harmonizálásához vezet. Ennek hatására javul a vérellátás, különösen a hajszálerekben, aktivizálódik az anyagcsere, serkentődik a sejtmegújulás, emelkedik a sejtek energiaszintje, megnő az oxigénellátottság, javulnak a véráramlás tulajdonságai (csökken a vérrögösödés hajlama), ellazul az izomzat. Ezeket az eredményeket számos nemzetközi tudományos vizsgálat igazolja.

A BEMER kezelést nem csak a humán, hanem az állatgyógyászatban is nagy sikerrel alkalmazzák.

A BEMER kezelés az alábbi esetben nem alkalmazható: Abszolút ellenjavallat ez idáig nem ismert. A szervátültetésekkel kapcsolatban még nincs tapasztalat, ebben az esetben nem alkalmazható a BEMER kezelés.

3. Bemer terápia

Az egészséget többek között a testi és szellemi teljesítőképességgel lehet meghatározni, mely az egyes sejtek teljesítőképességén alapszik.
Ennek megfelelően a betegséget bizonyos sejtek teljesítőképességének csökkenésével vagy hiányával lehetne jellemezni. Az érintett sejtfajtától és a teljesítőképesség csökkenésének mértékétől függően több vagy kevesebb tünet lép fel, melyek egy bizonyos betegségre utalnak.

Az élet az embert „tökéletesre” teremtette, az egészséghez szükséges valamennyi elemmel. Miért leszünk mégis betegek?

Az egyik lényeges aspektus az ember energiastátusa.

A szervezetben történő valamennyi folyamathoz, a minden egyes sejtben önállóan termelődő, a rendeltetésszerű működést biztosító energiára van szükség.
Lehet, hogy az energiahiány felelős azért, hogy az önszabályzó és öngyógyító mechanizmusok már nem működnek megfelelően, s ezért csökken az ember teljesítménye, regeneráló képessége és kialakulnak a betegségek?

A krónikus oxigénhiány okai mindenek előtt a civilizált ember életmódjában keresendőek. Kialakulásának kedvez, illetve előidézőjének oka többek között a mozgáshiány, a fizikai stressz, felületes és gyors légzés, alultápláltság, fokozódó környezetszennyezés.
Ezen kíván segíteni az elektromágneses mező terápia, mely vezérlő szerepet tölt be, de nem szállítja szükségszerűen az élet és egészség fenntartásához szükséges energiát.
Eltekintve a strukturális tulajdonságoktól az effajta, alapvető fizikai törvényszerűségek alapján történő aktivizálások hatékonysága nagymértékben függ a töltések nagyságától, az abban részt vevő tömegek mozgásától, ezzel együtt pedig a beható elektromágneses mező intenzitásának időbeli menetétől.

A hagyományos mágneses mezőn alapuló terápiás eljárások a statikus (permanens mágnesek), ill. szinusz-, négyszög-, trapéz- és furészfog-formájú pulzáló mezők alkalmazására támaszkodnak. A fent említett alapvető igény egy a fiziológiás rendszer molekuláris adottságaira hangolódó, a döntő jelentőségű kölcsönhatások aktivizálásához szükséges jelforma azonban mindeközben messzemenőkig figyelmen kívül maradt, vagy a fizikailag-pszichikailag alig megvalósítható elképzelésekre korlátozódik. Az e probléma megoldásához vezető úton 1998-ban tettünk egy fontos lépést. Kifejlesztettük a különböző molekularendszereket a lehető legszelésesebb sávban aktivizáló, azaz a Bio-Elektro-Mágneses-Energia-Reguláció-ra irányuló speciális stimulációs jelet -BEMER-, melynél minden egyes impulzus az ingerlési lehetőségek széles spektrumát tartalmazza.

Ezen forradalmi – időközben szabadalmaztatott – ötlet megvalósításával létrejött egy rendkívül egyszerűen kezelhető, ergonómikusan kialakított BEMER terápiás rendszer.
Ez a rendszer napjainkban vitathatatlanul éllovas szerepet tölt be az orvosi és klinikai gyakorlatban használt elektromágneses mezoterápiák között csakúgy, mint a rehabilitációban, az élsportban és az otthoni gyógyításban, ideértve a megelőző és a hagyományosan alkalmazott orvosi kezelési eljárásokat is.

A BEMER terápia tudományosan igazolt hatásmechanizmusa:

- Javítja, intenzívvé teszi a vérkeringést egészen a hajszálerek szintjén is (mikrocirkuláció javítása) beszabályozza a vérnyomást.
- Aktivizálódik az anyagcsere, javul a sejtek regenerációja.
- Emelkedik a sejtek energia szintje, mert fokozódik az ATP és más, a sejtek számára energiát jelentő foszfát-dús vegyületek képződése.
- A szövetekben megnő az oxigén ellátottság, a vérben kimutathatóan nő a parciális oxigén szintje.
- Javulnak a véráramlás paraméterei, csökken a vérrögösödés hajlama.
- Javul a vörösvértestek anyagcseréje
- Az immunrendszer erősödik, a speciális javító fehérjék szintézise fokozódik.
- Oldja a stressz okozta vegetatív feszültséget.
- Ellazítja az izmokat.
- Csillapítja a fájdalmakat.
- Növeli a teljesítményt a mindennapi életben és a sportban is.
- Növeli a vele egyidejűleg alkalmazott terápiák hatásfokát (pl. gyógyszerek, táplálék kiegészítők)

A BEMER 3000 SLT készüléket az IENA 2000 nemzetközi feltalálói vásárban aranyéremmel tüntették ki. Ezt követően a düsseldorfi MEDICA 2001 vásár egyik fénypontjaként mutatták be. Napjainkig számos klinikán, bőrgyógyászati magánrendelőben bizonyította egyedülálló terápiás hatását a BEMER 3000 SLT.

4. BEMER 3000 SLT készülék

A BEMER 3000 SLT készülék bizonyított élettani hatása:

Egy nőnemű vizsgálati személyen, a berlini Mikrocirkulációs Intézetben Dr. med. Klopp vezetésével BEMER 3000 SLT -vel végzett tanulmány alátámasztja a készülék hatásosságát:

 • 15 %-al több oxigén áll a bőr rendelkezésére - a bőrsejtek több ATP-t (a szervezet saját energiája) tudnak előállítani
 • A bőr vérellátása a jobb vérelosztás miatt 18 %-al javul - a bőrszövet egyértelműen jobb ellátása és salaktalanítása
 • A bőr rugalmassága 12 %-al javul - a bőrkép fiatalosnak és feszesnek tűnik
 • A bőr durvasága 18 %-al csökken - az eredmény szebb, simább bőr

Ez az egyszerű alkalmazás, pulzáló mágneses mezőt, speciális fényimpulzusokkal összekapcsolva, valódi csodaként hat.

Az ellenőrzött tanulmánynál alkalmazott, orvosi termék tanúsítvánnyal rendelkező készülékrendszer egyesíti az elektromágneses BEMER-impulzus hatásait a fényterápia ismereteivel és többek között az elektromágneses és fényhullámok egyedüli kombinációja jellemzi.

Nem csak a kor, de a környezet, a túlzott napozás és gyakori szoláriumlátogatások is negatívan hatnak a bőr rugalmasságára. Az oxigénnel, táp- és hatóanyagokkal „belülről” történő ellátás csökken, ami a bőrt idő előtt öregíti.
Az alkalmazott monokromatikus, vörös fényt (660 nm) a bőr csak kis mértékben abszorbeálja, ezért a fény szinte akadálytalanul behatolhat az Ön bőrének alsóbb rétegeibe, egészen az irháig.

Tartozékok:

 • Gördíthető állvány
 • Hármas applikátormező
 • Beépített programozható vezérlőegység
 • Hálózati adapter
 • Használati utasítás
 • Védőszemüveg
BEMER 3000 SLT technikai paraméterei
Teljesítmény felvétel: 30 VA
Impulzusforma: BEMER, Signal Plus
Mágneses indukció:  
hármas_kezelőfelület max. 100 µT
Világító diódák száma: 486 db
Fény hullámhossza: 660 nm
Fény tulajdonsága: monokromatikus
Kezelési idő: 8-20 perc
Programcsomag: 4 db
Terhelhetőség: folyamatos üzem
Besorolás CE 1275, II/a
Jótállás: 3 év

5. Bemer 3000 SLT a bőrgyógyászatban- és kozmetikában

a pulzáló mágneses mezőt speciális fényimpulzusokkal összekapcsolva , valódi csodaként hat.

- 15%-kal több oxigén áll a bőr rendelkezésére- a bőrsejtek több ATP-t ( a szervezet saját energiája) tudnak előállítani
- A bőr vérellátás a jobb véreloszlás miatt javul
- A bőr salaktalanítása fokozódik
- A bőr rugalmassága javul- a bőrkép fiatalosnak, feszesnek tűnik
- A bőr hibái csökkennek- az eredmény szebb, simább bőr
- Katalizátorként hat mindenfajta kozmetikai kezelésre. Intenzív hatóanyag bevitel mellett látványosan fokozza a karcsúsító, méregtelenítő, bőr feszesítő testkozmetikai kezelések (pl Body Wrapping) eredményeit.
- Intenzív sejt és szövet regenerációs hatásánál fogva arctisztító, mélyhámlasztó, epiláló, tartós make-up, esztétikai laser, tetováló kezelések után a kötőszövet regeneráció látványos felgyorsítása.
- Sebek, hámsérülések, égési sebek, zúzódások látványos gyógyulása.
- Emésztési folyamatok és a zsíranyagcsere beszabályozása - fogyási eredmények fokozása, alakformáló készülékekkel(pl. SPM High Care Digital Vacupress) való hatékony együttműködés
- Gyulladásos gócok és területek kezelése, faggyúmirigy működés szabályozása, pikkelysömör(Psoriasis) és ekzema immunológiai kezelése.
- Mindennél jobban megnöveli s a vér és a szervezet sejtjeinek oxigén ellátottságát. Kúraszerű alkalmazással az artériás parciális oxigénnyomás tartósan 96 Hgmm, amely csak az ifjú felnőttekre jellemző.
- Manuális(kézi) kezelések ideális kiegészítője, masszázstechnikákhoz kiváló.
- A kezelés alatt stresszoldó, relaxációs, általános regeneráló, hormonrendszer optimalizáló, fájdalomcsökkentő, immunrendszer erősítő és fiatalító hatások lépnek fel. Rendkívül kellemes a kezelés utáni közérzet és egy teljesen más energetikai szint a végeredmény!

Alkalmazási javaslat:

Bőrgyógyászati kórkép:

 • akne/pattanás
 • ekcéma
 • pszoriázis
 • neurodermatitis

Kozmetikai problémák:

 • vitiligo
 • időskori májfolt
 • tetoválás eltávolítása utáni rehabilitáció

Bőr és izomszövet eltávolítása

SLT-kezelés előtt 2 hónap múlva

Akne, neurodermatitis

SLT-kezelés előtt 2 hónap múlva

Ekcéma

SLT-kezelés előtt 2 hónap múlva

6. BEMER az élsportban

Mágneses kezelés hatása sportolók teljesítőképességére és egyes teljesítmény-élettani mutatóira
Sportorvosi Szemle 2006. 2-3

"Az adatok alapján megállapítható, hogy a kezeltek teljesítmény javulása a vizsgálat ideje alatt közel 440 m-t tett ki (15%-os javulás), míg a nem kezeltek teljesítménye 166 m-t javult (5,4%-os javulás)"
A kezeléseket BEMER 3000 készülékkel végezték.

Malomsoki J. és Babindák E.
Országos Sportegészségügyi Intézet, Budapest


Cornexi Alcoa női kézilabdacsapat - Székesfehérvár

BEMER terápia hatására:
csökken a bemelegítési idő
gyorsul a regeneráció
növekszik a szellemi és fizikai teljesítmény
csökken a sportsérülés veszélye

Referenciahelyek:
Cornexi Alcoa női kézilabdacsapat - Székesfehérvár
Magyar Birkózó Szövetség
ZTE labdarúgócsapata
MIZO női kosárlabdacsapat
Pick férfi kézilabdacsapat

Cseh László sportsérülését az athéni olimpia előtt BEMER-rel kezelték.
nagyobb kép (pdf)

 

 

 

 

 

7. Betegségek

Mire használható a terápia?

A sejtek energiatermelő és kommunikációs képességének helyreállításával a legtöbb krónikus és degeneratív betegség megszűnik, illetve megelőzhető. Helyreáll a teljesítő,-és ellenálló képesség, a vitalitás és életenergia.

A BEMER 3000 készülékek az Európai Unió szigorú szabályai szerint orvosi berendezésnek vannak minősítve.

A teljesség igénye nélkül felsoroljuk azon felhasználási területeket,melyekre a
BEMER 3000 magneto-terápia hatásos:

- általános regeneráció
- immunrendszer erősítés
- degeneratív panaszok
- csontvázelváltozások
- csontritkulás
- porckorongsérv
- sportsérülések
- izom zúzódások és húzódások
- csont és sebgyógyítás
- égési sebek
- szív,-és érrendszeri betegségek
- keringési rendellenességek
- vérnyomás problémák
- vérellátási zavarok
- trombózis megelőzés
- infarktus és agyvérzés megelőzés és eseményutáni kezelés
- gonarthrosis
- alvási zavarok
- stressz
- depresszió
- migrén
- pszichoszomatikus betegségek
- aszthma
- potencia zavarok
- fájdalom kezelés
- reuma
- arthrosis és arthritis
- anyagcsere zavarok
- diabetesz
- allergia
- fülzúgás
- szédülés
- gyulladások
- zsíranyagcsere szabályozás
- szerv,-és mirigy stimuláció stb.

Az Európai Unióban végzett orvosi tanulmány szerint 20 gyakori kórkép vizsgálata során átlagosan a betegek 69%-a lett panaszmentes, 21% állapota javult és mindössze 10% állapota maradt változatlan.

Világújdonság:

A BEMER 3000 SLT berendezés
, az IENA 2001 kiállítás feltalálói aranyéremmel díjazott szenzációs világújdonsága, mely a hatékony magneto-terápiát szinkronizált módon, BEMER fényterápiával ötvözi. Az alkalmazott 660 nm hullámhosszú monokromatikus vörös fény képes a legmélyebbre hatolni és ennek a legerősebb a sebgyógyító képessége.
Az SLT fényterápiával az energiatermelés egy másik útja, a foto-oxidáció valósul meg, a bio elektro-mágnes ATP bázisú energiatermeléssel párhuzamosan.

Az előzőekben felsorolt magneto-terápiás hatásokon kívül az alábbi területeken végezhetők látványos kezelések a
BEMER 3000 SLT magneto-fototerápiás készülékkel:

- akné
- ekzema
- neurodermatitis
- psoriasis(pikkelysömör)
- herpesz
- vitiligo (bőr festékhiány)
- seb,-és vargyógyítás
- keloid(kóros hegesedés)
- ulceráció(fekélyesedés)
- decubitus-kezelés ( felfekvés, kötőszövet részleges elhalása)
- esztétikai elváltozások

A szinkronizált BEMER magneto-foto terápia egymást támogató szinergista hatásai szenzációs kezelési hatásokat eredményeznek és képesek visszaállítani a szervezet biológiai óráját.

8. Kórképek

- Allergia
- Aszthma
- Diabetes mellitus (cukorbetegség)
- Figyelemzavar és hiperaktivitás szindróma
- Nyugtalan lábak szindróma
- Depresszió
- Krónikus fáradtság
- Migrén
- Sclerosis multiplex
- Bechterew- kór
- Parkinson-kór
- Fájdalom kezelés
- Reumás megbetegedések
- Fibromyalgia
- Törések és fizikai traumák kezelése
- Fogászat
- Fülzúgás
- Szív,-és érrendszeri betegségek
- Pacemaker
- Trombózis
- Implantátumok
- Colitis ulcerosa, Morbus Chron
- Időskori maculadegeneráció
- Csontritkulás
- Sarcoidosis
- Tumoros betegek

9. Kérdések

A leggyakrabban előforduló kérdések a készülékkel kapcsolatban

- Vannak-e ellenjavallatok?

Abszolút ellenjavallat nem ismert.
Relatív ellenjavallat:a friss szervtranszplantáció, nagy aneurysma.

- Lehetséges-e a BEMER terápia fémes implantátumoknál?

Igen, a kis térerő miatt a beültetett fémek nem jelentenek ellenjavallatot, mint pl. a nagy térerejű rendszereknél.

- Pacemakert használók igénybe vehetik-e a BEMER terápiát?

Igen, az alacsony térerő miatt korlátlanul használhatják.

- Kell-e tartani mellékhatásoktól?

Nem ! A felhasznált BEMER jelalaknál és a különösen alacsony intenzitásnál a mellékhatások kizárhatók.

- Végeztek-e vizsgálatokat a terratogén hatásra vonatkozóan?

Igen. A BEMER készülékeknek nincs terratogén hatásuk. Ebből következik, hogy a terhesség nem ellenjavallt.

Forrás: www.bemer3000.hu

Címkék:

design & CMS by Webmark