Érdemes Advent havára kacsintva jó előre kigondolni, hogy az ünnepekre miként tudnánk testileg és lelkileg a legjobb formába hozni magunkat és szeretteinket. Végleges szőrtelenítéssel, vagy egy tartós sminkkel, hozzá frissítő arcradírozással? Üljünk hát le, és okoskodjuk ki, hogyan is tudnánk ezt az időszakot a lehető legjobban kihasználni, az átlagos kozmetikai eljárásokon túl tartós szépségápolással. Szombathely centrumában, Fő tér 2. fsz. 1. száma alatt található egy izgalmasnak ígérkező hely, a Lívia Szalon. Egy családias hangulatú szépítőhely, ahol a tulajdonossal beszélgetünk.

- Természetes szépséget ígértek, a tudomány segítségével. Milyen előnyt jelent a szépségiparban, hogy gyakorló orvosként is dolgozol?

- Számos olyan eljárást használunk, amely nagyobb szakértelmet kíván, mint amire egy kozmetikust képeznek. Az elektrokozmetika területén nálunk még hiányos a szabályozás, ám külföldön bizonyos eljárásokat már nem is végezhetnek orvosi diploma nélkül. Magyarországon is például a ránc, -és ajakfeltöltés kizárólag orvosi tevékenységhez kötötten alkalmazható, amire szalonunkban szintén van lehetőség. Vagy itt van például a Szombathelyen még egyedülálló Long-Time-Liner Conture make-up sminktetoválás, amelyet a mi szépségszalonunkban szintén orvos végez, a hivatásával kötelezően együtt járó sterilitással és precizitással. A Long-Time-Liner Conture make-up digitális intelligenciával, egyedülálló pontossággal és tökéletes színtelítettséggel készül. Soha nem mosódik el, uszodában, szaunában, strandon, sportoláskor, de még a reggeli ébredéskor is tökéletes marad.

 Tényleg nem fáj? Hiszen mégis csak tetoválásról van szó -

- Nem hagyományos permanent make-up. Szinte fájdalommentes, mert a hámréteg második alrétegéig juttatja be a festéket a digitálisan működő precíziós orvosi műszer, oda, ahol még nem sért idegeket, vérereket, így nincs vérzés, nincs hegképződés sem.

- Szemhéjon és szájon is alkalmazható?

- Használható a szemhéjak alsó vagy felső részének pigmentálására. Kiváló szemöldöktetoválás is készíthető vele, ezzel a módszerrel lehet szálazott vagy satírozott technikát is alkalmazni. Az eljárás segítségével hangsúlyosabbá tehető az ajkak kontúrvonala, megnagyobbítható az ajkak mérete, de akár be is satírozható az egész száj.

- És mennyire tartós?

- Egyenletesen kopik ki, 3-5 év alatt.

Bronzos bőr, a veszélyes UV sugárzás nélkül

- Különleges eljárásnak tűnik a napbarnító testfújás is. Erről sem igen hallhattunk még.

- Ezt egy "DHA” nevű barnító folyadékkal végezzük, amely egy aktív anyag: DHA, Aloe Vera kivonattal és bőrtápláló vitaminokkal. A formula melanint és bronzkivonatot is rejt magában, mely biztosítja az egyenletes barnaságot. Ezt egy speciális szórófej segítségével szemcsésítve visszük fel a bőrre, amely aztán a bőrben lévő aminosavakkal reakcióba lép, és a felső felületen 6-8 óra alatt eléri a barnító hatást.

- Miben más ez a módszer, mint az üzletekben is kapható napbarnító krémek?

- A barnító testfújás nem a bőrt színezi meg kívülről, hanem a bőrbe felszívódva egyenletesen fejti ki barnító hatását foltok és csíkok nélkül.

- Mennyi időt vesz idénybe maga a kezelés?

- Mindössze néhány percet. Az egész testre való felvitel kb. 10 perc alatt kész, az azonnal látható eredmény bámulatos. Az így biztosított aranybarna szín UV sugárzástól mentes. A hatóanyagok összetételének köszönhetően pedig táplálja, hidratálja és ápolja a bőrt.

- Meddig marad meg a barna szín?

- Bőrtípustól és az előkészülettől függően a kezelés eredménye 7-10 napig egyenletes barnaságot eredményez, mely folyamatosan és foltosodás nélkül kopik, ami után a barnító kezelés megismételhető.

- Mennyire biztonságos?

- DHA, melyet cukornádból és szőlőmag kivonatból állítanak elő, mellékhatás-mentes. Az eljárás a különlegesen fehér bőrű, napallergiás, májfoltos, illetve egyéb problémás bőr esetében is látványosan alkalmazható. Mivel a barnaság UV sugárzás nélkül jön létre, elkerülhetők a sugárzás következményei: bőrégés, sejtelöregedés, ráncosodás, bőrrák.

Szőrtelenítés IPL technológiával

- A végeleges szőrtelenítést nem lézerrel, hanem villanófénnyel végzitek. Mennyiben más ez a technika?

- Az IPL technológia, amellyel mi a végleges szőrtelenítést végezzük, gyakorlatilag a lézeres technika továbbfejlesztése. Ám míg a lézer egy meghatározott hullámhosszúságú fényt bocsát ki, addig az IPL nagy energiasűrűségű lökésekben (impulzusokban)- villanásokban leadott, nem összefüggő fényű besugárzást jelent. Így jobban alkalmazható a bőr alatt különböző (1-5mm) mélységben elhelyezkedő szőrtüszők kezelésében.

- Mit nyújt ez az új eljárás?

- A nemkívánatos szőrszálakat véglegesen eltünteti. 100%-os eredményt hoz tetőtől talpig, férfiaknak és nőknek egyaránt. Emellett szike nélküli ránctalanításra, pattanásos, aknés, zsíros, gyulladt bőr kezelésére, piros foltok, hajszálér-tágulatok, pigmentfoltok, öregségi foltok, szeplők, májfoltok eltüntetésére is használható.

Bőrfiatalítás csiszolással és ultrahanggal

- Az elektrokozmetika nagy vívmánya, hogy sebészeti beavatkozások, és vegyszerek (krémek) nélkül is fiatalodhatunk.

- Erre az egyik legkiválóbb a mikrodermabrázió, vagyis a bőrcsiszolás. A készülék a kezelés során nagy sebességű sűrített levegővel kristályport fúj a bőrre, melyet a lecsiszolt hámréteg lemezkéivel együtt, vákuum segítségével azonnal visszaszív egy másik tartályba. Kb. 15 mikron vastagságú hámréteg távolítható így el.

- Milyen bőrproblémák kezelhetőek ezzel az eljárással?

- Például finom ráncok simítása, kisebb aknés hegek kiegyenlítése, pórusnagyság csökkentése, valamint a bőr szövetének, színének javítása. Hatásosan kezelhető a fény károsította bőr, és az időskori pigment foltok is.

- Fájdalommentes?

- Igen, teljesen fájdalommentes. A kezelést követő 24 órában enyhe bizsergés tapasztalható. Nagy előnye viszont, hogy a vendég azonnal visszatérhet a napi tevékenységéhez, a kezelés után bőrelváltozás nem jelenik meg. Nem jár seb-vagy hegképződéssel, vérzéssel. És már az első kezelés után is érzékelhetők pozitív reakciók, pl. a bőr érdessége 20%-kal csökken.

- Miben más az ultrahangos ránctalanítás?

- A bőrcsiszolás során nem csak a bőr felső elszarusodott rétegét "csiszolja le” a készülék, hanem a kristályokkal mikro-finomságú kis "lyukakat” is üt a bőrbe, ezzel jelentősen megnövelve a bőr átjárhatóságát. Az ultrahanggal pedig impulzus-szerűen (apró lökésekben) juttathatjuk be a különböző hatóanyagokat, így azok könnyebben és mélyebbre vihetők be a bőr megfelelő rétegeibe az előzőleg lecsiszolt, vékonyabb hámrétegen keresztül. Kiválóan alkalmazható az aknés bőr kezelésére, ráncok, hegek, narancsbőr kezelésekre és zsírmobilizálásra.

5 kezelés= 5 évvel fiatalabb bőr!

- A fiatalítás témájánál maradva mesélnél a biostimulációs terápiáról, amely állítólag forradalmasította az arc- és testkezeléseket?

- Ez a kozmetika legújabb alternatív módszere, amellyel közvetlenül a kezelendő felületen, a bőr alá juttatunk be koncentrált kozmetikai "hatóanyag-koktélokat”. Visszaállítjuk a bőr biológiai óráját, ami a természetes fiatalság látszatát kelti. Alkalmazható bőrfeszesítésre, az arc, a nyak, a dekoltázs, a kezek kezelésére. E mellett helyi zsírpárnák mérséklésében, megszüntetésében is segítségünkre lehet, sok esetben kiválthatja a zsírleszívást is. Hatékonyan kezelhető vele a hason, derékon, fenéken, combon előforduló cellulitisz. És a ritkuló haj problémájára is gyógyírt jelenthet.

- Különleges kényeztetésnek tűnik a télben a Jade-köves Thermo masszázságy. Ezt kiknek ajánlod?

- Mindenkinek, hiszen a betegségeket könnyebb megelőzni, mint a már meglévőket gyógyítani. A jade egyébként egy féldrágakő, melyet már évszázadok óta használnak a keleti gyógyászatban, ereje vitathatatlan. A jade kő egyedi rezgései megegyeznek az emberi test rezgéseivel, és bejutnak annak belsejébe. A rezgések az egészséges szerv rezgését sugározzák a beteg testrészek felé, így beindítják a szervezet öngyógyító folyamatát. Elősegítik a sejtek anyagcseréjét, növelik a vitalitást, erősítik az immunrendszert. Jó az izmok lazítására, az idegszálak szabaddá tételére, izületi és izomfájdalmak enyhítésére, salaktalanításra, méregtelenítésre, emellett serkenti a vérkeringést, javítja a közérzetet és erősíti az immunrendszert.

- Úgy hallottam adventre különleges akciót hirdettek!

- Terveink szerint a Fő téren két hosztessz, egy fiú és egy lány ingyen elvihető kuponokat fog osztogatni, amellyel aztán szépségszalonunk bizonyos szolgáltatásait kedvezményesen lehet igénybe venni. Érdemes lesz odafigyelni!

A cikk eredetiben a Nyugat.hu:
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/31018_oszi_teli_szepsegtrend_termeszetes_szepseget

design & CMS by Webmark