A jánosházi 17 éves Gáncs Laurára  augusztusban 535 voks érkezett a holnapunkon, így ő lett második szépségversenyünk első hónapjának győztese. Laura a szombathelyi Szent-Györgyi Albert Középiskola testnevelés tagozatára jár, harmadikos tanuló.

A fiatal lány többször fellépett már divatbemutatókon, s a jövőben modellkedéssel szeretne foglalkozni. A szépség tíz évig akrobatikus rock and rollt táncolt, egy németországi világkupán 13. helyezést ért el. Szabadidejében aerobikozik, a tévében pedig legszívesebben a birkózást nézi.

Laura csütörtök barátjával együtt érkezett  a nyeremény átvételére. A szalonban dr. Hende Lívia tulajdonos fogadta őket. Augusztus szépe meghatottan vette át a nyereményét, az ötvenezer forintos ajándékutalványt, majd rögtön a szépségápolásra terelődött a szó. A fiatal lány számos jótanácsot kapott arra vonatkozóan, hogyan őrizheti meg bőre fiatalságát, s hogyan tarthatja karban megfelelően testét.

Dr. Hende Líviától vette át a nyereményét Gáncs Laura

Kiderült, hogy Laura rendszeres jár kozmetikába, általában gyantáztatni, s azt is megtudhattuk, hogy nagyon szerencsés, mivel a pattanásokkal nincsenek gondjai.  - A modelleknek nagyon fontos, hogy mindig sima és ápolt legyen a lábuk  - magyarázza dr. Hende Lívia, itt a szalonban ebben is tudunk segíteni.

- Többféle módszerrel végzünk lézeres szőrtelenítést. Létezik az úgynevezett IPL technológia. A kezelés során a készülék fényenergiát bocsát ki, amit a szőrszál festékanyaga elnyel, s aztán hővé alakul át. A hőenergia ezt követően a szőrszálon keresztül eljut a szőrtüszőbe és megsemmisíti annak növekedési periódusát.

Az orvos érdekességként hozzátette, hogy mivel  egyidőben a szőrszálak átlag 30-40 százaléka növekedési, míg a többi nyugvó fázisban van, ezért legalább négy-hat kezelés szükséges ahhoz, hogy egy adott testtájon minden szőrszálat véglegesen eltűntessünk. A kialakult eredmény megőrzése érdekében évente ajánlott egy fenntartó kezelés elvégzése is, ami teljesen fájdalommentes.

Augusztus szépe kipróbálta a lézeres szőrtelenítést

- Egy másik módszer is létezik a szőr végleges eltűntetésére, az enzimes szőrtelenítés -  folytatta a tulajdonos. - Ez azért is jó, mert minden bőr-, és szőrtípusra, bármely szőrszín esetén és a testen bárhol alkalmazható. A kezelés különböző gélt tartalmaz, amelyeket közvetlenül a gyantázás után kell a bőrbe masszírozni. A készítmény enzimatikusan gyakorol hatást a növekedési fázisban lévő szőrtüszőkre - tette hozzá a szakember.

- Általában a lábamat szoktam gyantáztatni  vette át a szót augusztus szépe, s nagyon jó lenne, ha meg végleg meg lehetne szabadulni a nemkívánatos szőrszálaktól. Hallottam már a végleges szőrtelenítésről, de még nem jutott eszembe, hogy kipróbáljam. Nagyon örülök, hogy kaptam egy ilyen utalványt, lehet, hogy kipróbálom a végleges szőrtelenítést. Szeretnék a jövőben modellkedéssel foglalkozni, s fontos, hogy simák és ápoltak legyenek a lábaim - mondta Laura.

A fiatal lány a szalonban nemcsak a végleges szőrtelenítés technikájával ismerkedett meg, hanem megtudhatta, hogy miért fontos a bőrápolás. - Azt javaslom a vendégeimnek, hogy minél fiatalabb korban kezdjék el az arckezeléseket, így sokáig húszévesnek nézhetnek ki -  hangsúlyozta dr. Hende Lívia.

- A fiataloknál sokszor okoznak gondot a pattanások, egy lézergéppel már ezek is kezelhetőek. Laurának nagyon szép a bőre, nem is látok rajta pattanásokat, így neki inkább arcpakolást ajánlanék. Vannak különféle maszkjaink, melyeknek arany, kaviár és gyémánt az alapja, ezek is nagyon jót tesznek az arcbőrnek.

A cikk eredetiben a vasnépe.hu-n:
http://vasnepe.hu/szepsegverseny_2009_2010/20090924_gancs_laura_szepsegszalonban

Címkék:

design & CMS by Webmark