- forradalmasítja az arc- és testkezeléseket -
- átmenet a krém és a szike között -

„Csőretöltött fegyver a bőröregedés, zsírpárnák, cellulitisz és kopaszodás ellen"


 

 

I. A BŐR ÖREGEDÉSE ELLENI KÜZDELEM

A bőr öregedése elleni küzdelem egyidős az emberiséggel. Ma már mindkét nem képviselői szívesen használják a „csodaszereket”. A bőr az idők folyamán elveszíti a rugalmasságát, amelynek hátterében, egy számára nélkülözhetetlen anyag csökkenése áll.

Bővebben itt:

II. HATÓANYAGOK BEJUTTATÁSA  A BŐR MÉLYEBB  RÉTEGEIBE!

 A bőrfelületre felvitt kozmetikumok számtalan természetes és vegyi eredetű anyag keverékéből álló kémiai rendszerek, szaknyelven multiplex emulziók. A kozmetikum a bőr felületére kerülve átalakul, víz tartalmának  jelentős részét elveszíti, a felületen bekoncentrálódó anyagból megindul a felszívódás, a perkután abszorpció.

A kutatások egyértelműen bizonyították, hogy a bőrre került anyag felszívódásában a legnagyobb ellenállást a szaruréteg jelenti.

Bővebben itt:

III. A FELSZÍVÓDÁS HATÉKONYSÁGÁT SOKFÉLE MÓDSZERREL TUDJUK FOKOZNI:

A. KÉMIAI MÓDSZEREK

A hatóanyagok felszívódását segítő kémiai módszerek közül a legkézenfekvőbb és legegyszerűbb eljárás a szaruréteg fellazítása különböző anyagokkal.


1. A gyümölcssavak, más néven alfahidroxisavak (pl.glikolsav) és a régebb óta használt bétahidroxisav (pl.szalicilsav) alacsony, maximum 2-3%-os koncentrációban jól fellazítja az ellenálló szaruréteget, így a penetráció erősödik.
2. A korszerű liposzómás és nanoliposzómás kozmetikai készítmények, a hámsejtekbe bejutó apró, sejthártyára emlékeztető fallal rendelkező mikroszférális kiváló behatoló képességgel rendelkeznek, ráadásul a belsejükben inkorporált hatóanyagok mélyre bejutnak.

B. FIZIKAI MÓDSZEREK

1. A bőrfelület mechanikus vékonyítását végző mikrodermabráziós eljárás (ld elektrokozmetikai kezeléseknél  )


2. Elektromos energia is felhasználható a hatóanyag-molekulák mozgatására, a molekulák töltése miatt: ezt a módszert iontoforézisnek vagy galvánkezelésnek nevezzük. A hatóanyag bejutás intercellularisan(sejtek között-körül) történik, a hatóanyag bejutási aránya mérsékelt !

3. Az ultrahang (ld.elektrokozmetikai kezeléseknél) mint mechanikus lökéshullám szintén korszerű módszer. A hanghullámok tologatják, ütögetik a bevinni kívánt hatóanyagot, de így csak kis molekulájú hatóanyagok bevitele lehetséges.

4. A hideglézer

5. Egyértelműen a leghatásosabb módszer a rendkívül vékony tűvel végzett mezoterápia .A legpontosabb definíciója így szól: intradermális(bőrbe) illetve hypodermalis(bőraljába) történő mikroinjekciós kezelések sorozata. Tehát: a biostimulaciós terápia során közvetlenül a kezelendő felületen juttatjuk be a koncentrált kozmetikai hatóanyag „koktélokat”.

6. De mi van, ha a páciensnek tű fóbiája van?
 A tű nélküli mezoterápia, mely  pl.elektroporációval töri át a „gátakat”
 Elektroporációval nagy biztonsággal és hatékonyan tudjuk bejuttatni a  bőrbe a mezoterápiás hatóanyagokat. Ez tehát tű és a bőr megsértése nélkül történik, így nem keletkeznek bevérzések. A hatóanyag bevitelnek több formája lehet(ld. előbb) A legtöbb csak a hatóanyagok 10%-át juttatja célba, míg elektroporációval a hatóanyagok 90%-a célba jut. Még a nagy szerkezetű molekulák is, mint a kollagén, elasztin és hyaluronsav is bejuttathatók a bőr mély rétegeibe.         

IV.    DE MI IS KONKRÉTAN A TŰS MEZOTERÁPIÁS BEAVATKOZÁS ?

A gyógyászat és a kozmetika hatóanyagai akkor fejtik ki hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek -lehetőleg maximális koncentrációban- ahol be szeretnénk avatkozni a szervezet működésében.

Bővebben itt:

V. MESOTHERAPIA TŰ NÉLKÜL: A „GÁTAK” ÁTTÖRÉSE ELEKTROPORÁCIÓVAL  !

Az előző fejezetben tárgyalt mezoterápia talán legpontosabb definíciója tehát így szól: intradermalis(bőrbe) vagy subcutan (bőr alá) történő mikroinjekciós kezelések sorozata. De mi van, ha a páciensnek tű fóbiája van?

A tű nélküli mezoterápia kifejezés arra utal, hogy egy speciális készülék segítségével közel olyan hatékonyan tudjuk bejuttatni a steril, analítikai tisztaságú hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegébe illetve akár még mélyebbre is (bőralja), mint a hagyományos mezoterápiás kezeléssel.

Nincsenek mellékhatások, nincs vérzés, nincs fájdalom!

Bővebben itt:

VI.  A KEZELÉSEK

Visszaállítjuk a bőr biológiai óráját, ami a természetes fiatalság látszatát kelti!

A mezoterápiás kezelések előnyei

-személyre szabott
- gyors
- nincs bevérzés
- nincs heg
- a bőrt teljes mélységében regenerálja

A mezoterápiás kezelések ellenjavallatai:

- bőrfertőzés
- herpesz
- rák
- pszoriázis
- auto-immun betegségek
- terhesség
- vérhigítók szedése
- súlyos allergia 

Tekintsük át, milyen esetekben alkalmazható sikerrel ez a kezelési technika!

1. BŐR FIATALÍTÁS,  BŐR  FESZESÍTÉS (MEZOLIFT)

Bővebben: itt

2. ZSÍRBONTÁS

ÚJ FEJEZETET NYIT AZ IDŐ ÉS A ZSÍRPÁRNÁK ELLENI HARCBAN 

Bővebben:itt

3. BŐRFESZESÍTÉS, RUGALMASÍTÁS

Bővebben: itt

4. CELLULITIS, vagyis NARANCSBŐR  KEZELÉS

Bővebben: itt

5. HARC A STRIÁK  ELLEN

Bővebben:itt

6. PIGMENTFOLT KEZELÉS

Bővebben: itt

7.RITKULÓ  HAJ  KEZELÉSE

Bővebben:itt

Nyitvatartás
hétfőtől-péntekig 8-18 óráig
facebook - Líviaszalon Szombathely

Hírlevél

. Le szeretne iratkozni?

design & CMS by Webmark