Barnító testfújás


BÁMULATOS BARNASÁG EGÉSZ ÉVEN ÁT!

 MIT JELENT A SZÓRÓFEJES BARNÍTÁS ?

A barnító testfújás során a DHA ( dihidroxi - aceton) aktiv anyag Aloe Vera kivonattal és bőrtápláló vitaminokkal együtt gyönyörű bőrszínt varázsol Neked. A DHA a bőrben lévő aminósavakkal reakcióba lépve a bőr felső felületén 6-8 óra alatt éri el barnító hatását. Ez a különleges formula melanint és bronz kivonatot is rejt magában, mely biztosítja a bőr azonnali egyenletes barnaságát.

A barnító testfújás rendszer formulája ellentétben a régi önbarnító krémekkel szemben nem a bőrt színezi meg, hanem a DHA segítségével a bőrbe felszívódva egyenletesen, azonnal fejti ki barnító hatását a bőr külső felületén foltok és csíkok nélkül.

A DHA barnító folyadék egy speciális szórófej segítségével szemcsésítve kerül a bőrre és egyenletesen barnít. A kezelés mindössze néhány percig tart.

 

MI A DHA ?

A DHA anyagot ( dihidroxi-aceton) szőlőből vonják ki és a bőrbe felszívódva, annak hámrétegében reakciót vált ki, melynek következménye a barna szín.

A DHA egy glicerinből nyert cukor, ami az emberi anyagcserében is jelen van.
Ez reakcióba lép a bőr szabad aminósavaival és fehérjéivel, ezáltal 6-8 óra elteltével a bőr legfelső rétegében barnaság alakul ki, mely 7-10 napig tart, azután a természetes hámlással távozik. Mivel ez az eljárás a bőr legfelső hámrétegében megy végbe és az élő bőrsejteket nem éri, ezért hosszú távú használata sem okoz semmiféle károsodást.

A KEZELÉS UTÁN MENNYI IDŐ ELTELTÉVEL LÁTHATÓ AZ EREDMÉNY?

A kezelés ideje alatt már látható, de mert a DHA még 24 órán át fejti ki hatását csak a következő nap lesz végleges az eredmény. Egy kezelés után már egy nagyon természetes barna színárnyalat érhető el.
Mivel a folyamat csak a bőr felső rétegét érinti, ezért a hosszú távú használata sem okoz problémát. A barnulás fokozatosan történik, az eredmény eléréséhez kb. 6-8- óra szükséges. A barna bőr kb. 1 hétig tart, azután a természetes bőrhámlással távozik.

 

Meddig marad meg a természetes barna szín?

A bőrtípustól és az előkészülettől függően a kezelés eredménye 7-10 napig egyenletes barnaságot eredményez, mely folyamatosan és foltosodás nélkül kopik, ami után a barnító kezelés megismételhető.
Az egész testre való felvitel kb. 10 percet vesz igénybe, az azonnal látható eredmény bámulatos.
Az így biztosított aranybarna szín UV sugárzástól mentes. A hatóanyagok összetételének köszönhetően táplálja, hidratálja és ápolja a bőrt.

A bőr 3 fő részből áll: hámréteg, irharéteg és bőralja. Legyen szó egyszerű napozásról vagy barnító testfújásról a reakció a hámrétegben megy végbe. A hámréteget többrétegű elszarusodó laphám építi fel. A bőr hámrétege 5 alrétegből áll, a legmélyebb rétege a stratum basale, a napozás hatása itt fejtődik ki, a legfelső rétege a stratum corneum, a barnító testfújás itt fejti ki a hatását.

Bőrünk felületéről naponta elhalt hámsejtek milliói távoznak. Ez ténylegesen azt jelenti, hogy az ember 35-45 naponta új bőrt (hámréteget) kap. Ez az oka annak, hogy az önbarnítók használata által keltett barnaság egy idő után eltűnik. Ez egy természetes folyamat. És ez történik azzal a barnasággal is, ami napozás által jön létre. Amint az elhalt hámsejtek lehámlanak, a szín is eltűnik. Ezért tanácsos a barnító fújással való kezelést minden héten ismételni, hogy a szín megmaradjon.

Nem lesz foltos vagy csíkos?

A bőrre fújás következtében egy finom cseppképződés nélküli ködréteg keletkezik, ezáltal nem alakulnak ki csíkok és foltok. A hatóanyagokat úgy fejlesztették ki, hogy az a felhám egyenletes kopásával egyenes arányosságban legyen, így a szín egyformán halványodik. Foltosodás akkor léphet fel, ha a bőrfelület nincs 100%-osan letisztítva, ezért minden fújás előtt kötelező a tusolás.

Mennyire biztonságos?

A DHA, melyet cukornádból és szőlőmag kivonatból állítanak elő, mellékhatás mentes.(ld.3.pont) Az alapanyagoknak köszönhetően az eljárás a különlegesen fehér bőrű, napallergiás, májfoltos, illetve egyéb problémás bőr esetében is látványosan alkalmazható.
Mivel a barnaság UV-sugárzás nélkül jön létre, ezért elkerülhetők a sugárzás következményei: bőrégés, sejtelöregedés, ráncosodás, bőrrák.

Alkalmas–e a barnító testfújás nehezen barnulóknak és napallergiásoknak?

Igen, a barnító folyadékot minden bőrtípusra lehet használni.

Okoz-e ráncosodást a barnító testfújás?

Nem. A ráncok és a bőr kiszáradása a napozás következményei, de a barnító testfújáskor ezek nem fordulnak elő. Ezenkívül a barnító folyadék bőrtápláló Aloe Verát és vitaminokat tartalmaz.

Alkalmas-e mindenkinek a barnító testfújás?

Igen, kivéve terhesség esetén. Pikkelysömör (psoriasis), ekzema, valamint a bőrön található sebek esetén is kerülendő.

HOGYAN KÉSZÜLJEK ELŐ ÉS MI A TEENDŐM BARNÍTÁS UTÁN ?

1. Előkészítés

Bőrradírozás

Fontos, hogy a kezelés előtt alaposan zuhanyozzunk le bőrrradírozó tusfürdővel, hogy így eltávolítsuk az elhalt hámsejteket. 8 órával a kezelés előtt nem tanácsos a bőrt gyantázni.

Smink/parfüm

A barnító folyadék felvitele előtt el kell távolítani minden sminket. Ha lehet a kezelés napján kerüljük a testápoló és a krémek használatát is. Ne használjuk borotválkozás utáni arcszeszt, parfümöt vagy dezodort sem a kezelés napján.

Ruházat

Aznap viseljünk sötét árnyalatú, kényelmes, lezser ruhát, a kezeléskor pedig sötét színű öltözetet. A kezelés után a bőrre fújt folyadék a száradás előtt enyhén színezhet, de a hagyományos mosási technikával gond nélkül tisztítható.

2. Barnítás után

Tusolás vagy fürdés

Nem tanácsos azonnal a kezelés után fürödni vagy tusolni. Meg kell várni, hogy a színező folyadék a bőrbe szívódjon. Minimum 6 órával a kezelés után lehet ismét tusolni. Ha a fürdés vagy tusolás során a víz elszíneződését tapasztalnánk, ez csak a kelleténél több barnító használatának a jele. Ez azonban nem befolyásolja hátrányosan a barna szín elnyelését.

Izzadás

A kezelés és a fürdés között lévő 6-8 órában próbáljuk kerülni az erős izzadást. A sportolás következménye lehet a túlzott izzadás, így ezt is kerüljük a kezelés után. Fontos tudni, hogy a kezelést követően az azonnal látható barnaság csak tovább fokozódik, mert a folyadék a bőrbe szívódva fejti ki aktív barnító hatását azáltal, hogy reakcióba lép a bőrben lévő aminosavakkal. Az izzadás és a mosakodás azonban ezt a folyamatot korlátozza.

Törölközés

A bőr dörzsölve szárítása radírozó hatású. Így fürdés vagy tusolás után a törölközővel a nedvességet óvatosan felitatva szárítsuk bőrünket.

Hidratálás

A kezelés utáni naptól fogva, azonban már ajánlott, hogy bőrünket naponta kétszer hidratáljuk. A száraz bőr felső hámrétege hamarabb lekopik. A hidratált bőr hosszabb ideig megőrzi a barnaságát.

Fényvédelem

A barnító folyadék nem tartalmaz fényvédő faktorokat. Így napozás során továbbra is ügyeljünk a megfelelő fényvédő faktorú termék használatára!

ELLENJAVALLATOK

A barnító testfújás nem alkalmazható pikkelysömör (psoriasis), ekzema, a bőrön lévő bármilyen eredetű sebek és terhesség esetén. Várandóság alatt a szer cukortartalma miatt nem javasolt.

Címkék: kozmetika

design & CMS by Webmark