Aktuális

Microdermabrasio gyémántfejjel

Mikrodermabrasio


                            

Aggodalomra semmi ok, a bőrcsiszolásnak csak a neve ijesztő!

"A csiszolás azaz eljárás, melyek során a gyémánt természetes rejtett szépségeit legjobban érvényre juttatják." (Wikipédia)

A bőrcsiszolás során pedig bőröd rejtett szépségeit hozzunk felszínre!

 

MIK AZOK A PEELINGEK ?

-A peelingek (bőr radírozások) különböző típusai az orvos esztétikai és  kozmetikai kezelések szerves részét képezik, melyek során az elhalt szaruréteg eltávolítása történik.

-Használhatjuk arcra vagy az egész testfelületre, mert hozzájárul a hatóanyagok könnyebb beviteléhez.

- Manapság már nemcsak kémiai anyagokkal , hanem különböző gépi technikákkal is végezhetjük. Ennek két változata a microdermabrasio gyémántfejjel és hidrodermabrasio vízpermettel.

MIÉRT SZÜKSÉGES  BŐRÜNKNEK  A  MICRODERMABRASI O?

Testünket a bőrünk felszínén lévő vékony elhalt hámréteg védi meg a külső behatásokkal szemben (pl. víz, napfény, vegyi anyagok, stb.).

Ez a védelem annyira tökéletes, hogy megakadályozza a bőr számára szükséges anyagok, pl. vitaminok, hidratáló, tápláló készítmények bejutását a mélyebb rétegekbe. Ezért van, hogy hiába kenjük be magunkat  krémekkel,  a hatóanyagok nagy része ebben az elhalt, kiszáradt sejteket tartalmazó bőrfelszínben szívódik fel, és nem jut le a bőr mélyebb rétegeibe, ahol a még életképes sejtek igazán hasznosítani tudnák.
A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel. Mégpedig olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak, hámlás formájában.
Ez a "hámlási" folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában.
Arcunkat és a testünket borító bőrfelületen lévő elhalt sejtjeinket testünk folyamatosan  pótolja új sejtek létrehozása által. A mikrodermabrasios kezelés felgyorsítja ezt a folyamatot azáltal, hogy pillanatok alatt eltávolítja ezeket az elhalt sejteket,  ezáltal jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását.

 

Ez azt jelenti, hogy frissebbnek és egészségesebbnek tűnik a bőr, valamint ha a mikrodermabrasios kezelést több alkalommal megismétlik, a sejtek állandó megújulásának eredményeképpen csökkennek a ráncok, hízási csíkok, (stria) és hegek.

Különösen fontos ez az évek előrehaladtával, mivel ez a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, szárazabb érzetet kelt. A bőrfelszín megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, főképp a zsíros bőrtípusok velejárója, de különböző bőrbetegségek is okozhatják.

A mikrodermabrasio ennek a megvastagodott, elhalt hámrétegnek a precíz lecsiszolásával segíti a bőrt, a normális vastagságú védőréteg kialakításában, így bőrünk látványosan megfiatalodik.

A mikrodermabrasioval kezelt bőrfelületen erőteljesebbé válik a bőr saját regenerációs folyamata, a normális, belülről kifelé lejátszódó sejtmegújulási, sejtpótlási folyamatok felgyorsulnak. A szervezet az eltávolított sejteket egy belülről-kifelé irányuló folyamattal gyorsított ütemben pótolja új, ép bőrsejtekkel.

A mikrodermabrasio tehát önmagában is egy eredményes bőrmegújító kozmetikai kezelés.

MICRODERMABRASIO GYÉMÁNTFEJJEL  

A bőrcsiszolás legmodernebb formálja a gyémántfejes bőrcsiszolás. A gyémánt mikrodermabraios rendszernél nincs szükség segédanyagokra.
A hámlasztás akkor megy végbe, amikor a gyémántszemcséket tartalmazó fejet az egyenletes, szabályozott vákuum odaszívja a bőrhöz, majd a kezelőfejet az előírt irányokban mozgatva a gyémántszemcsék ledörzsölik az elhalt hámréteget. Ezt követően a  készülék az elhalt sejteket leszívja a bőr felszínéről.

A gyémántfejes bőrcsiszolás rendszeres vagy kúraszerű alkalmazásával a bőr normális életciklusa helyreáll, a fiatal bőrsejtek normális ütemben termelődnek, a bőr anyagcsere viszonyai felélénkülnek, és egy frissebb, fiatalabb bőrre tehetünk szert.

 A gyémántfejes mikrodermabrasio tehát hasznos kezelés fiatal korban, hiszen megakadályozza a zsíros, pattanásos bőrre jellemző bőrvastagodást, hegek kialakulását. Az évek előrehaladtával pedig fontos eszköz a bőr öregedésének feltartóztatásában, lassításában, a megfelelő hatóanyagok bevitelével kombinálva.

 

MILYEN ELŐNYHÖZ JUTUNK MÉG?

A mikrodermabrasio bőrfrissítő hatásán túl, lényegesen könnyebben tudnak bejutni a különböző hatóanyagok a mélyebb rétegekbe, mivel a felső, elhalt hámréteg nem akadályozza bejutásukat, és nem szívja fel az értékes összetevőket. Ezért az orvos- esztétikai és  kozmetikai kezelések (tű nélküli mezoterápia (elektroporáció), iontoforézis, sonoforézis, ultrahang, stb.) hatékonyságát hihetetlen mértékben fokozza, ha a kezelés előtt mikrodermabrasiot végzünk.

Az orvos-esztétikai szakma például az arckezelés területén egyedülállónak tartja a mikrodermabráziós kezelés utáni, célzott tű nélküli mezoterápiás (elektroporáció), kezeléseket. Tapasztalataik alátámasztják ezt, az eredmények magasan felülmúlják a hagyományosnak mondható kozmetikai eszközökkel végzett kezelések eredményességét,olyan rendkívül látványos és tartós eredményeket lehet elérni e két eljárás alkalmazásával.

Szalonunk a két eljárás együttes alkalmazása során kizárólag csak 100%-osan steril, orvosi tisztaságú (akár  be is injekciózható), nagyrészt testünkben is jelen lévő ampullás hatóanyagokat juttat be. Nem használunk felesleges adalékanyagokat, vagy tartósítószereket tartalmazó készítményeket.

MILYEN BŐRPROBLÉMÁKRA AJÁNLOTT ? 

 • túlzott faggyúmirigy működésnél, aknés, szőrtüszőgyulladásos bőrnél (amit előzőleg IPL-lel megkezeltünk, ld. ott)
 • mindenfajta hegnél (aknék utáni, műtéti-baleseti égési hegek)
 • tág pórusú bőrnél
 • vastag, keratinos bőrnél
 • rossz vérkeringésű, fakó bőrnél
 • terhességi csíkok (striák) kezelése
 • finom ráncok eltüntetése
 • korai ráncképződésre hajlamos, ernyedt arckontúros bőrnél
 • túlzottan pigmentált bőrnél, valamint öregségi foltok halványítására
 • bőrregeneráció aktivizálása
 • a bőr megnyitása a hatóanyagok jobb bevitele érdekében
 • bőrfiatalítás, tehát mindenkinek, aki sokáig fiatalnak akar látszani
 • nemcsak arcon, hanem a teljes test bármely részén is alkalmazható
 • mindenféle bőrtípusra, minden életkorban eredményesen alkalmazható
 • mellékhatás nélküli, biztonságos kezelés
 • nemtől, kortól, és bőrtípustól függetlenül mindenkinél
 • fájdalommentes
 • nem jár seb-vagy hegképződéssel, vérzéssel
 • önállóan is alkalmazható, de más kozmetikai eljárásokkal is kombinálható, kihasználva a szinergikus hatásnövelés minden előnyét. (ld. IPL, ultrahang)

Hányszor szükséges alkalmazni?

Annak érdekében, hogy jelentős eredményt érjünk el, mindenképpen kúrát ajánlunk. Ez körülbelül 6-10 microrodermabrasios kezelést jelent, nagyjából heti gyakorisággal ismételve a kezeléseket. A kezelések száma elsősorban az adott bőr állapotától függ.

A mikrodermabrasio hatásai hosszan tartóak, de nem véglegesek. Ha egy teljes kezeléssorozat után elérjük a kívánt eredményt, rendszeres utókezelés javasolt 2-3 havonta, hogy megőrizzük azt.

 

Milyen esetben nem szabad alkalmazni?

- Nyáron, mert a fokozott UV- sugárzás miatt pigmentálódhat a bőr

- Ekcéma, és egyéb, a bőr gyulladásos, fertőző állapotai esetén
- Lázas állapot, betegségek
- Cukorbetegség

 


Rólunk mondták

B. Andrea, 34

"Tisztító arckezelésen voltam nálatok. A kezelés kíméletes, ugyanakkor nagyon alapos volt. Teljesen felfrissültem! :) "

B. Andrea, 34 , Szombathely

"Az O2 Balance kezelést próbáltam ki. Szimpatikus volt a kellemes környezet és a szívélyes kozmetikus, aki a kezelést végezte. A kezelés után úgy éreztem végre újra "lélgezik" a bőröm!"

K. Krisztina, 43 , Szombathely

"Virágszirom kezelésen voltam, kellemes,finom illetú relaxáló kezelés. A kezelés után arcbőröm felüdült és nagyon puha tapintású lett!"

Bné H. Veronika, 36 , Szombathely

"Az O2 Balance kezelést vettem igénybe, igazán kellemes és pihentető volt. A kezelést követően frissnek, tisztának és feltöltöttnek éreztem az arcbőrömet!"

T. Annamária, 40 , Szombathely

"Több kezelést is igénybe vettem már a Lívia szalonban: hyaluronos ráncfeltöltés, IPL végleges szőrtelenítés, O2 Balance kezelés. A hyaluron savas feltöltés valami szenzációs, az O2 Balance pedig rendkívül látványos. A klassz kezelések mellett, a személyzet is nagyon kedves, nagyon elégedett vagyok! :)"

Hné B. Erzsébet, 50 , Szombathely

"Arctisztításra foglaltam időpontot, mindennel elégedett voltam! Köszönöm."

D. Mariann, 37 , Szombathely

Itt találsz bennünket!

 • Bejelentkezés:
 • Email-címünk:
 • Nyitvatartás:
 • Címünk: