Aktuális

Kollagén indukciós kezelés/Orvosi Dermaroller terápia

Kollagén indukciós kezelés/Orvosi Dermaroller terápia


KIZÁRÓLAG  ORVOS ÁLTAL VÉGEZHETŐ

SZALONUNKBAN A KEZELÉST DR.HENDE LÍVIA VÉGZI

SZOMBATHELYEN  ELSŐKÉNT  NÁLUNK! MOST MÁR TÖBB ÉVES TAPASZTALATTAL! 

KOLLAGÉNNEL TERMÉSZETESEN A RÁNCOK ELLEN!

A kollagén kétségtelenül szervezetünk fontos alkotó eleme. Bőrünk 75%-a is ebből a különleges fehérjéből épül fel. A kor előrehaladtával lelassul a kollagén termelődése, sőt 50-60 éves korra teljesen leáll. Az alacsony, gyenge minőségű kollagénszint következtében bőrünk elveszti fiatalos vitalitását, rugalmasságát, megkezdődik a ráncosodás.    

VIGYÁZZ! FONTOS KÜLÖNBSÉG!

Van-e kükönbség az orvos illetve a kozmetikus által végzett dermaroller kezelés között?  IGEN!

Itt hívnám fel a figyelmet, hogy az orvosi dermaroller 1mm-2mm hosszú tűi, illetve a kozmetikusok által használható 0.3-0.5mm tűk hatásai közt alapvető élettani különbség van!

 

A kozmetikusok által használt dermarolleren a tűhosszúság legfeljebb 0,5mm  lehet, így ez csak a hámréteg legfelsőbb rétegeit éri el.Ennek megfelelően a hatása felületes. A rövid,kozmetikai dermaroller tűi csak a hámréteget karcolják fel, ez tehát gyakorlatilag csak egy BŐRRADÍR kezelésnek felel meg. AZ IRHARÉTEGRE ÍGY A KOLLAGÉNKÉPZŐDÉSRE GYAKOROLT HATÁSA NINCS!

 

Az orvosi dermaroller technika LÉNYEGE A MÉLY RÉTEGEK MEGSÉRTÉSE, hiszen ott találhatóak a lyukak regenerálásáért felelős fibrocyták. A orvosi dermaroller 1mm-2mm-s tűi a bőr irharétegét sértik meg, így az ott található fibrocyták, azaz a kötőszövet termelő sejtek, elkezdik ezeket a lyukakat kollagénnel begyógyítani, ÍGY MEGINDUL A MASSZÍV KÖTŐSZÖVETI ÚJRAKÉPZŐDÉS, VALAMINT  CSAK ÍGY JUTNAK BE A MÉLYEBB RÉTEGEKBE A HATÓANYAGOK!

MI AZ ORVOSI DERMAROLLER VAGY MÁS NÉVEN KOLLAGÉN INDUKCIÓS KEZELÉS? 

Az orvosi  dermarolleres kezelés 2 hatást fejt ki egyszerre,melyek egymást segítve látványos és tartós végeredményt produkálnak.

1. Kollagén termelés

A kollagén a bőr kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője, mivel a kollagénnek köszönhető a bőr rugalmassága. A szervezetünkben található kollagén vízmegkötő képessége fokozatosan csökken a kor előrehaladtával, így bőrünk elveszíti rugalmasságát és ráncok jelennek meg.

Genosys DTS dermarollerek

Új koncepció a dermisz réteg kollagéntermelésének természetes fokozására

Mikrotűs technika

Az orvosi dermaroller kezelés /kollagén indukciós terápia egy olyan bőrfiatalító, bőrfeszesítő eljárás, amelynek során, egy éles hegyű apró kis tüskékkel borított hengerrel, az orvosi dermarollerrel, a kezelt bőrfelszínen nagyon sok apró tűszúrást, ejtünk. Az orvosi dermaroller henger feje közel 600 apró tűt tartalmaz.

 A tűk különböző hosszúságúak lehetnek, attól függően, hogy az orvosi dermaroller kezeléssel a bőr melyik rétegét szeretnénk kezelni. A bőrfelszínen az orvosi dermaroller apró tüskéi minden egyes tűszúrásnak megfelelően számos mikroszkopikus sebet ejtenek, a bőr ezt apró sérüléseknek érzékeli és válasz reakcióként minden egyes apró sebnél aktiválja a sebgyógyulási folyamatot. A bőrben számos olyan molekula kezd el termelődni, amelyek aktiválják a kollagén és rugalmas rostok termelődését, fokozzák a bőr anyagcseréjét, elősegítik a bőr regenerációját. Az arcbőr kollagén és elasztin rostokat kezd termelni és a létrejövő új kollagén formációk hozzákötődnek a már meglévő kollagénhez. A beindított kollagén képző folyamat természetes, ezért a kezelés befejezése után is még hónapokig fejti ki hatását.

Az orvosi dermaroller kezelés hatására a bőr tömöttebb tapintású, rugalmasabb, feszesebb, fiatalosabb lesz. Az orvosi dermaroller kezelés eltünteti a bőr apróbb, felszínesebb ráncait is. Az orvosi dermaroller kezelés biztonságos, gyakran ismételhető orvos-esztétikai beavatkozás.

2. Hatóanyagok bejuttatása kellő mélységbe, közvetlenül a problémás sejtekhez.

Az orvosi dermaroller kezelés egy új, hatékony eljárás a bőrön keresztül történő mezoterápiás hatóanyag bejuttatásra. A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső behatásokkal szemben, ezért a külsőleg használt krémek hatóanyagait sem engedi felszívódni, így csak kismértékben jutnak be és nem tudnak látványos eredményt produkálni. A bőr megszúrása átmenetileg megtöri ezt a védőréteget és lehetővé teszi nagy mennyiségű hatóanyag bejuttatását a kellő mélységbe közvetlenül az adott bőrproblémáért felelős sejtekhez.

A Genosys DTS orvosi dermaroller több mint 500 000 csatornát képez a bőrön 5-10 perc alatt. A mikrotűk által steril csatornák képződnek, melyeken keresztül a kezeléshez kívánt steril orvosi hatóanyagokat bejuttathatjuk a kellő mélységbe, ahol aztán látványos és tartós eredményt produkálva fejtik ki hatásukat.

A Genosys koncepciója és rendszere a bőr anti-aging folyamatainak alap megoldását kínálja.

A hagyományos kozmetikumok nem képesek hatékonyan orvosolni és megelőzni a bőr öregedését, de most a Genosys végre új utat nyitott a kozmedicina /kozmetikai orvoslás/ területén, bevezetve egy megalapozott és erőteljes bőrmegújító rendszert, mellyel újra felépíti, regenerálja a bőrt, visszaadja egészségét, és fiatalos kinézetét. Ez a minimál invazív eljárás lehetővé teszi, hogy az így bevitt hatóanyagok elérik a mélyen fekvő sejteket is, sokkal hatékonyabban, mint a felszíni alkalmazás esetében.
A mezoterápia során használatos anyagok, vitaminok, biológiai aktivátorok, gyökfogó, antioxidáns anyagok, a hialuronsav feszesítik a bőrt, visszaadják a bőr hidratáltságát, növelik rugalmasságát, néhány orvosi dermaroller kezelés után a bőr ráncai kisimulnak, a bőr látványosan megfiatalodik. Ezek a mikrocsatornák pár órán belül spontán bezáródnak. A helyesen megválasztott hatóanyagokkal látványos és tartós eredmény érhető el.

AZ ORVOSI DERMAROLLER KEZELÉS INDIKÁCIÓI

 
 • arc, nyak, dekoltázs feszesítése, ránctalanítása
 • száj körüli apróbb, ún. cigarettaráncok kezelése
 • aknés hegek kezelése, tág pórusok összehúzása
 • stria, terhességi csíkok kezelése
 • cellulit kezelése a has bőrén, felkar bőrén
 • pigmentfolt halványítása

A dermaroller kezeléssel hatékonyan kezelhetőek a súlyosabb akne során kialakult maradandó hegek A dermaroller kezelés alternativa a stria kezelésben, a striák halványodnak, a bőr feszesebb, tömöttebb lesz. A dermaroller kezelést kúraszerűen kell alkalmazni, már néhány dermaroller kezelés után látható a változás, de látványos eredményt 5-6 dermaroller kezeléssel lehet elérni. A dermaroller kezelést a bőrtípustól függően 2-4 hetente végezzük, ezt követően fenntartó kezelések elvégzése ajánlható.

Az orvosi dermaroller kezelés folyamata

A dermaroller kezelés egyszerű, minimális fájdalommal járó beavatkozás, akár ebédidőben is elvégezhető, a vendég a dermaroller kezelés után a mindennapi életbe azonnal visszatérhet. A kezelendő bőrfelületet alaposan fertőtlenítjük, helyi érzéstelenítő krémmel elérzéstelenítjük. Ezt követően elvégezzük az orvosi dermaroller kezelést, bejuttatjuk a Genosys orvosi mezoterápiás anyagokat. A Genosys steril ampullák egyedülálló és erős orvosi szintű oldatok, melyek minden egyes bőrproblémát külön kezelnek (heg, ránc, pigmentáció, károsodott bőr, száraz bőr). Baktériumoktól mentesek, tartósítószert nem tartalmaz, pH tesztelt, multipeptid antioxidáns komplexek.

Az orvosi dermaroller kezelés végén Genosys  nyugtató maszkot helyezünk a kezelt területre. Az orvosi dermaroller kezelés 30-40 perces beavatkozás. Az orvosi  dermaroller alkalmazásakor mellékhatás ritkán fordul elő, átmenetileg előfordulhat enyhe bőrpír, de a tünetek másnapra már el is múlnak.

A dermaroller kezelés ellenjavallatai

A dermaroller kezelést nem végezzük el:

 • terhességben,
 • szoptatás alatt,
 • cukorbetegségben,
 • pikkelysömör,
 • autoimmun betegségek,
 • lázas betegségek esetében,
 • véralvadásgátló gyógyszerek szedésekor,
 • aktív bőrfertőzés, akne, herpes jelenlétekor,
 • ismert keloid hajlam esetén.

Teendők dermaroller kezelés után

A kezelt területet fényvédővel kell bekenni, kerülni kell a napozást, szoláriumot.


Rólunk mondták

"Tisztító arckezelésen voltam nálatok. A kezelés kíméletes, ugyanakkor nagyon alapos volt. Teljesen felfrissültem! :) "

B. Andrea, 34 , Szombathely

"Az O2 Balance kezelést próbáltam ki. Szimpatikus volt a kellemes környezet és a szívélyes kozmetikus, aki a kezelést végezte. A kezelés után úgy éreztem végre újra "lélgezik" a bőröm!"

K. Krisztina, 43 , Szombathely

"Virágszirom kezelésen voltam, kellemes,finom illetú relaxáló kezelés. A kezelés után arcbőröm felüdült és nagyon puha tapintású lett!"

Bné H. Veronika, 36 , Szombathely

"Az O2 Balance kezelést vettem igénybe, igazán kellemes és pihentető volt. A kezelést követően frissnek, tisztának és feltöltöttnek éreztem az arcbőrömet!"

T. Annamária, 40 , Szombathely

"Több kezelést is igénybe vettem már a Lívia szalonban: hyaluronos ráncfeltöltés, IPL végleges szőrtelenítés, O2 Balance kezelés. A hyaluron savas feltöltés valami szenzációs, az O2 Balance pedig rendkívül látványos. A klassz kezelések mellett, a személyzet is nagyon kedves, nagyon elégedett vagyok! :)"

Hné B. Erzsébet, 50 , Szombathely

"Arctisztításra foglaltam időpontot, mindennel elégedett voltam! Köszönöm."

D. Mariann, 37 , Szombathely

Itt találsz bennünket!

 • Bejelentkezés:
 • Email-címünk:
 • Nyitvatartás:
 • Címünk: